bg uk

547169-1920x1080„Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах….“ Конфуций

 

Както Конфуций, великият китайски мислител и философ твърди, то и DOMUS REBUS е нещо, което преди да се види и преживее, няма как да се разбере.

DOMUS REBUS (от латински: Къщата на Загадките) е първата по рода си логическа пъзел стая със загадки в Пловдив. Тя предлага две вълнуващи игри, предизвикващи мобилизирането на всичките Ви сетива, емоции и интелект по един специален и неповторим начин.

ЗАЩО ИЗБРАХМЕ ТОЧНО ГРАД ПЛОВДИВ?

Защото Пловдив е меката на културно-развлекателния туризъм в България, a DOMUS REBUS e ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТ, която не трябва да пропускате! Дори и чужденците са категорични, че няма друго място на света, което толкова силно да носи духа на императорските времена и същевременно да е съвременник на Троя. Пловдив с право е заслужил тези две титли:

НАЙ-СТАРИЯТ ГРАД В ЕВРОПА!

6 – ТИЯТ НАЙ-СТАР ГРАД В СВЕТА!

Ето ни и нас в сърцето на любимия Пловдив, в тиха пресечка и на метри от „Малката Главна“, срещу Халите и зад бившия Дет Маг. Старият град, известната в Пловдив „Главна улица“ и „Джумаята“ са буквално на броени крачки разстояние.

Нашият малък, позитивен и усмихнат екип се е постарал и продължава да се старае с много желание и любов да създава и поддържа една специална атмосфера, която да Ви накара да се почувствате като във филм или компютърна игра, но с тази разлика, че при нас всичко е толкова истинско и реално, че Вие самият ще бъдете режисьор и главен герой в бягството от първата логическа пъзел стая в Пловдив.

DOMUS REBUS Ви предлага две тематични предизвикателства:

The Missing Elements – стаята ще Ви вкара неусетно в един приказно-вълшебен свят, който оживява в безмилостна надпревара с времето през лятото на далечната 1935-та година в Париж, където двама влюбени ще търсят липсващите парченца, за да намерят пътя един към друг и да бъдат завинаги заедно. Дали двете влюбени сърца ще затуптят отново в един ритъм, след дългата раздяла…зависи само от уменията на хората, дръзнали да прекрачат прага на КЪЩАТА НА ЗАГАДКИТЕ.

The House of Cards – Вашият директен билет към миналото, историята и културата на Пловдив и България.

Ако искате да се слеете с ролята на пътешественик-изследовател, който ще Ви поведе на околосветско пътешествие, научавайки любопитни, реални исторически факти за град Пловдив и България и връзката им със света, като за разгадаването на мистерията ще трябва да използвате и разчитате всякакъв вид карти – DOMUS REBUS е вашето място!

DOMUS REBUS ВИ ПРЕДИЗВИКВА?
ОСМЕЛЯВАТЕ ЛИ СЕ?

Двете логически игри протичат в различни помещения и са изцяло независими една от друга, но сравними по ниво на забавление и въвличане в историята на конкретната пъзел стая. Всяка от тях ще Ви въведе в преживяване, откъсващо Ви изцяло от реалността и ще провокира максимално Вашия интелект, изобретателност, наблюдателност и работа в екип.

По-точни описания и подробности за самите предизвикателства ще запазим в тайна, за да може изживяването Ви на място да е неочаквано и максимално силно.

 

НАШИТЕ ЖОКЕРИ ЗА ВАШЕТО УСПЕШНО ПРЕДСТАВЯНЕ:

 

НЕ СТОЙТЕ ПРОСТО ТАКА!

Има улики, разпръснати из цялата стая на загадките, дори на най-неочакваните места. Премествайте предмети, докосвайте повърхностите за скрити кодове, отмествайте, завъртайте, обръщайте и отворете колкото се може повече сейфове, кутии, брави или катинари, за да откриете всички липсващи части, ключове или подсказки.

СПОДЕЛЕТЕ ВСИЧКО, КОЕТО СТЕ НАМЕРИЛИ!

Единственият начин за преминаване успешно на Играта и за решаване на всички главоблъсканици е като събирате на едно място уликите, за да може всеки участник да ги вижда. Понякога, за да отворите една ключалка ще са ви нужни две или три улики. Съберете всичко заедно и работете като един човек – някой ще бъде очите, друг математическият мозък, трети логическата мисъл, четвърти находчивостта, а пети, сръчността на ръцете, които поставят всеки елемент на правилното място.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ВСИЧКО МОЖЕ ДА Е ЧАСТ ОТ ИГРАТА И ВСИЧКО Е ПРОСТО ИГРА!

Най-важното нещо, за да успеете да избягате от стаята на загадките, е да се забавлявате и да бъдете един сплотен и комуникативен отбор. Един час минава като миг, но ако използвате времето рационално, не се поддавате на паниката и действате хладнокръвно и с усмивка, забавлението ви ще бъде 100 % гарантирано.