bg uk
• Трябва ли да имам предварителна подготовка, за да играя?

Категорично не! За играта НЕ е необходима никаква предварителна подготовка или знания!

Просто елате, за да се забавлявате. Доведете своите приятели и се подгответе да ги видите в съвсем нова светлина, за която дори не сте предполагали. Докато се смеете без дъх, гризете ноктите си в трескаво напрежение, заради отброяващия часовник или сияете от гордост при решаването на поредната загадка, ще откриете черти в характера на вашите близки, за които не сте подозирали!

• Защо НЕ мога да използвам телефона или фотоапарата си?

В помещенията за игра всички записващи устройства са забранени. Това се прави с цел да се гарантира тайната на играта и да не се разваля удоволствието и забавлението на участниците. Всеки телефон, който звъни по време на играта ще се отрази на качеството на представянето Ви и ще наруши концентрацията на съотборниците Ви, а в тази игра всяка минута е важна.

По време на играта всички лични вещи като мобилни телефони и всякакви други предмети като фенерчета, ключодържатели и т.н. няма и не е нужно да бъдат използвани в стаите за игра. Те ще бъдат прибрани на сигурно място за безопасно съхранение на лични вещи.

• Каква е продължителността на играта?

Разполагате с 60 минути, за да преминете през избрания от Вас маршрут и да откриете изхода. Инструктажът и въвеждането в приключенската стая отнемат около 10 минути. След изтичането на времето са необходими още 20-тина минути за разговори, анализ на изпитанията, снимки и т.н. Кратката сметка показа, че цялото приключение отнема не повече от час и половина.

• Какъв е максималният брой на участниците?

Във всяка от игрите могат да участват отбори от 2 до 5 човека. Статистиката показва, че по-голям шанс да стигнат до изхода имат по-големите отбори. За двойките се изисква да бъдат двойно по-съобразителни и по-бързи, но това пък им позволява да бъдат много по-концентрирани и организирани.

• Защо максимумът е 5 човека?

Достигането успешно до заветния изход е свързано с преминаването на много и различни по вид изпитания, в които повече от 5 човека само биха си пречили. Ако групата е по-голяма вероятността да се координират действията на всички намаляват, а в такава среда всяка минута е от значение! Ето защо група от 4-5 човека ще максимизира шанса за успех и ще донесе еднакво удоволствие за всички участници в състезанието с отброяващия таймер.

• Как да се запиша за играта?

Записването става с онлайн резервация, направена чрез формата за заявки на нашия уебсайт или чрез обаждане по телефона. Изберете играта, в която искате да участвате, изберете броя на играчите, датата и часа, запишете ако имате някакъв допълнителен коментар или въпрос и завършете резервацията с плащане на най-удобната за Вас каса на EasyPay.

За да резервирате, натиснете ТУК

• Не мога ли просто да дойда спонтанно, без да правя предварителна резервация?

За съжаление това не е възможно и е необходимо да се направи предварителна резервация. За целта можете да си запазите час в формата за РЕЗЕРВАЦИИ

 

• Каква е разликата в игрите „The Missing Elements“ и “The House of Cards”?

Двете игри нямат нищо общо помежду си. Те са независими една от друга, предлагат различни предизвикателства и потапят участниците в съвършено уникална по рода си атмосфера. Единственото, по което си приличат е, че са сравнително равни по отношение на нивото на трудност, но са еднакво забавни.

За двете игри се правят отделни резервации. Възможните свободни дати и часове може да намерите ТУК

• Идвам за първи път. Има ли значение коя от двете игри ще резервирам?

Не, няма никакво значение!

Отваряйки РЕЗЕРВАЦИИ, ще видите плана за двата отделни маршрута. Свободните часове са в жълто. Спрямо вашето свободно време, изберете тази игра, която най-добре отговаря времево на изискванията Ви. Ние гарантираме, че и двете игри ще Ви доставят силни емоции.

• Ако съм играл в едната игра, мога ли и струва ли си да участвам и в другата?

Да, можете!

Двете игри са независими една от друга и не е необходимо едната вече да е играна, за да можете да играете и другата или обратно.

А, ако вече сте били веднъж в Domus Remus и Ви е харесало, то сами може да си отговорите на въпроса дали си струва. :-)

• Колко време преди началото на резервацията трябва да дойдем?

Поради естеството на играта и графика, по който работим, разполагаме с ограничено време между записванията, за да подготвим отново всяка от игрите за следващите участници, така че Ви молим да не идвате прекалено рано, защото няма да можем да Ви обърнем внимание. В идеалния случай Вие ще дойдете в рамките на около 5 минути преди началото на резервацията Ви. В случай, че закъснеете това ще доведе до объркване на графика на групите и може да се наложи да съкратим от времето Ви за игра, затова бъдете колегиални със следващите участници.

 

• Ами ако зациклим по средата на играта?

Нашите стаи са снабдени с видеокамери и микрофони, с които следим всяка Ваша крачка. Когато имате нужда от съвет или Ви липсват дадени улики, ще получите указания, които ще Ви помогнат. Въпреки това, вярваме, че удовлетворението от успешното преминаване на стаите и разкриването на всички загадки би било максимално с минимална помощ.

В случай на извънредна ситуация, човек от нашия екип може да влезне веднага.

• Мога ли да паркирам в територията на Domus Rebus?

Къщата на Загадките се намира в самия център на Пловдив, който е определен от общината за Синя Зона. Паркирането навсякъде, където може да се намери свободно място е възможно срещу почасово заплащане. Това важи до 17.30 часа в работни дни. След 17.30 часа и във всички почивни дни (събота, неделя, официални празници) паркирането е безплатно. Също така на метри от къщата има малък платен паркинг за тези, които предпочитат да не обикалят и търсят място между 9.00 часа и 17.30 часа.

• Броят на участниците е променлив и не съм сигурен колко играчи ще се включат. Това проблем ли е?

Това не е проблем, стига максималният брой на участниците да не променя вашия стил на игра и да не надхвърля 5. След заплащането на таксата за резервация от 30 лв., на място ще бъде заплатена оставащата сума, спрямо броя участници в отбора, които са дошли.

Обърнете внимание, че по-малкият брой хора от предвиденото ще увеличи с малко индивидуалната цена на всеки от Вас, а по-големият с малко ще я намали.

• Какъв тип събития могат да се осъществят в Къщата на Загадките?

Domus Rebus и игрите, които Ви предлагаме са изключително подходящи за организиране на:
* Щури забавления с приятели
* Вълнуваща вечер със семейството
* Рожденни дни
* Годишнини
* Ергенски партита
* Дамски партита
* Най-готината първа среща
* Студентски партита
* Фирмени състезания
* Тийм-билдинг
* Сватбени партита и други.

За повече информация, пишете ни ТУК.

• Възможно ли е да зададете специални задачи или да персонализирате стаите по желание на клиента и по конкретен повод?

Да, възможно е да въведем нови въпроси или загадки, свързани с определена дейност или училищни класове.

Също така е възможно да скрием подаръци за рожден ден, специални изненади или дори предложение за брак, в желана от Вас стая, които ще бъдат открити по време на приключението от лицето, в чиято чест са сложени.

Просто ни информирайте по време на резервацията или се свържете с нас, ако искате да използвате тази опция. Повярвайте, ще направим всичко възможно, че и повече дори, за да може подготвяната от Вас изненада да е незабравима! :-)

• Имате ли специална парти стая и мога ли да донеса храна?

Къщата разполага с уютно предверие, където играчите могат да се насладят на бърза закуска или напитка преди началото, което да е увертюра към Вашето приключение, но не забравяйте, че разполагате с няколко минути преди да започнете играта. Това е и времето, в което ще трябва да измислите името на Вашия отбор.

Ние нямаме определена стая, която да е предвидена за парти. Много отбори, които имат специални поводи за празнуване го правят преди или след посещението на Къщата на Загадките.

• Мога ли да играя в Domus Rebus сам?

Страхуваме се, че това не е възможно.

Самото естество на играта е такова, че това е отборна игра и са нужни съвместни усилия за решаването на загадките и преминаването на изпитанията. А и резултатите показват, че отбор от двама души рядко стига до края, затова е най-добре играчите да са повече.

Все пак, ако нямате компания и много искате да пробвате приключенските си умения, ние имаме предложение за Вас!

Можем да създадем произволни отбори от индивидуални играчи, обединени от една и съща страст към Real Life Rooms Escape Games, които могат да играят заедно и да бъдат групирани, спрямо свободното си време. Какъв по-прекрасен начин да се срещнете с нови хора, бъдещи приятели, а защо не и с Вашата нова половинка!

За повече информация, пишете ни!

• Има ли ограничение за минимална и максимална възраст?

Играта е подходяща за хора от всички възрасти, както и за деца, но може да не предизвика очаквания интерес ако са по-малки от 10 г.

Малките играчи до 14 години включително могат да участват в игрите на DOMUS REBUS само с възрастен придружител

Все пак, ние препоръчваме децата да са най-малко на 14-години, за да играят в самостоятелен отбор, като поне един от играчите в отбора трябва да е над 16 години. При желание, по-малки деца също могат да играят с родителите си ако те считат, че за тях ще бъде интересно. Задачите са разнообразни, като някои от тях може да се окажат по-сложни, но малчуганите пък са „машинки“ за откриване на скрити предмети, което има дава усещането, че и те са важна част от играта.

За максималната възраст ограничения няма като това зависи единствено от авантюристичния дух на човек.

Ако Вие имате конкретен въпрос или предложение за детско парти, рожден ден или специален повод, ние сме отворени за всякакви идеи, които е най-добре да обсъдим по телефона – 0888 01 69 96.
Оставаме на разположение и Ви очакваме с нетърпение да играем заедно в „Къщата на Загадките„.

• Може ли участието в играта по някакъв начин да бъде опасно и могат ли бременни жени да играят?

Няма абсолютно никаква опасност за здравето или нещо страшно, което да ви притесни!

Да, бременни жени могат спокойно да участват в игрите на DOMUS REBUS!

По време на играта не се налага по никакъв начин да бъде използвана физическа сила или физическо натоварване – бягане, скачане и др. Тялото няма да изпитва по-голямо напрежение от общо приетото в ежедневието.

Докато следвате правилата и насоките на играта, които ще Ви дадем по време на инструктажа, то самото преживяване няма да е физически по-натоварващо, отколкото посещение на ресторант, съчетано с последваща лека разходка. :-)

Разбира се, случайно спъване или сблъсък с предмет по време на играта в стаите е винаги толкова възможно, колкото и в дома на всеки един от нас и затова Ви молим, да бъдете внимателни и да не забравяте, че участието Ви е на Ваша собствена отговорност.

• Изисква ли се определено облекло?

Тази игра не е физически натоварваща, но все-пак предполага леки, естествени движения, нормални за ежедневието ни като ходене, стоене прав и т.н. Моля, носете дрехи, с които ще се чувствате най-комфортно, за да изпълните тези дейности. Ниските и равни обувки са за предпочитане, но не задължителни.

• Има ли въпрос, на който не Ви беше отговорено в секцията за въпроси?

Моля, не се притеснявайте да се свържете с нас и да попитате за всичко, което Ви вълнува, относно участието Ви в приключенията на Domus Rebus!