+359 888 01 69 96

1. Каква е продължителността на играта?

Разполагате с 60 минути, за да преминете през избраната от вас сват на загадките и да откриете изхода. Инструктажът и въвеждането в приключенската стая отнемат около 10 минути. След изтичането на времето са необходими още 20-тина минути за разговори, анализ на изпитанията, снимки и т.н. Кратката сметка показа, че цялото приключение отнема не повече от час и половина.

2. Колко човека могат да играят в една стая на загадките?

Във всяка от двете стаи със загадки могат да участват отбори от 2 до 6 човека. Статистиката показва, че по-голям шанс да стигнат до изхода имат по-големите отбори. За двойките се изисква да бъдат двойно по-съобразителни и по-бързи, но това пък им позволява да бъдат много по-концентрирани и организирани.
Невъзможно е и да играе сам човек! Естество на играта е такова, че са нужни съвместни усилия за решаването на загадките и преминаването на изпитанията. Чисто физически има задачи, за които се изискват минимум двама души, за да могат да ги решат.
Достигането успешно до заветния изход е свързано с преминаването на много и различни по вид изпитания, в които повече от 6 човека само биха си пречили. Ако групата е по-голяма вероятността да се координират действията на всички намаляват, а в такава среда всяка минута е от значение! Ето защо група от 4-6 човека ще максимизира шанса за успех и ще донесе еднакво удоволствие за всички участници в състезанието с отброяващия таймер.

3. Може ли просто да дойдем спонтанно, без предварителна резервация?

За съжаление това не е възможно! Работим само с предварително запазени часове и ако се появите случайно, рискувате или да не ни намерите или да сме заети с друга група или подготовка на стаите със загадки за нова игра. Ето защо е необходимо е да се направи предварителна резервация. За целта можете да си запазите час във формата за РЕЗЕРВАЦИИ или най-добре, първо да ни се обадите – 0888 01 69 96.

4. Колко време преди началото на резервацията трябва да дойдем?

В идеалния случай вие ще дойдете в рамките на около 5 минути преди началото на резервацията ви!
Поради естеството на играта и графика, по който работим, разполагаме с ограничено време между записванията, за да подготвим отново всяка от игрите за следващите участници, така че ви молим да не идвате прекалено рано, защото няма да можем да ви обърнем внимание. В случай, че закъснеете това ще доведе до объркване на графика на групите и може да се наложи да съкратим от времето ви за игра, затова бъдете ТОЧНИ и колегиални със следващите участници.

 

DOMUS REBUS и логическите пъзел стаи на загадките, които ви предлагаме са изключително подходящи за организиране на специални събития. Имаме повече от 3 години опит и сме го правили десетки пъти:
* Щури забавления с приятели
* Вълнуваща вечер със семейството
* Рождени/ именни дни
* Годишнини
* Ергенски партита
* Момински партита
* Най-готината първа среща
* Студентски партита
* Фирмени състезания
* Тиймбилдинг
* Сватбени партита
* Предложение за брак
За повече информация ни се обадете – 0888 01 69 96 или ни пишете ни ТУК.

6. Може ли да зададете специални задачи или да персонализирате стаите по конкретен повод?

 

Да, възможно е да въведем нови въпроси или загадки, свързани с определена дейност или училищни класове.
Също така е възможно да скрием подаръци за рожден ден, специални изненади или дори предложение за брак, в желана от вас стая със загадки, които ще бъдат открити по време на приключението от лицето, в чиято чест са сложени.
Просто ни информирайте по време на резервацията или се свържете с нас (0888 01 69 96), ако искате да използвате тази опция. Повярвайте, ще направим всичко възможно, че и повече дори, за да може подготвяната от вас изненада да е незабравима! :-)

7. Ами ако зациклим по средата на играта?

Няма страшно, ние ви виждаме и чуваме през цялото време!
Нашите стаи на загадките са снабдени с видеокамери и микрофони, с които следим всяка ваша крачка. Когато имате нужда от съвет или ви липсват дадени улики, ще получите указания, които ще ви помогнат. Въпреки това, вярваме, че удовлетворението от успешното преминаване на стаите и разкриването на всички загадки би било максимално с минимална помощ.
В случай на извънредна ситуация, човек от нашия екип може да влезне веднага.
Вие може да напуснете стаята по собствено желание във всеки един момент!
(В нашата история за повече от 3 години, това никога не се е случвало.)

8. Може ли участието да бъде опасно и могат ли бременни жени да играят?

Няма абсолютно никаква опасност за здравето или нещо страшно, което да ви притесни!
Да, бременни жени могат спокойно да участват в логическите стаи на загадките на DOMUS REBUS!
По време на играта не се налага по никакъв начин да бъде използвана физическа сила или физическо натоварване – бягане, скачане и др. Тялото няма да изпитва по-голямо напрежение от общо приетото в ежедневието.
Докато следвате правилата и насоките на играта, които ще ви дадем по време на инструктажа, то самото преживяване няма да е физически по-натоварващо, отколкото посещение на ресторант, съчетано с последваща лека разходка. :-)
Разбира се, случайно спъване или сблъсък с предмет по време на играта в стаите е винаги толкова възможно, колкото и в дома на всеки един от нас и затова ви молим, да бъдете внимателни и да не забравяте, че участието ви е на ваша собствена отговорност.

9. Броят на участниците е променлив и не съм сигурен колко играчи ще се включат. Това проблем ли е?

Това не е проблем, стига максималният брой на участниците да не надхвърля 6. След заплащането на таксата за резервация от 30 лв., на място ще бъде заплатена оставащата сума, спрямо броя участници в отбора, които са дошли или по 10 лв. на човек.
Обърнете внимание, че по-малкият брой хора от предвиденото ще увеличи с малко индивидуалната цена на всеки от Вас, а по-големият с малко ще я намали.

10. Изисква ли се определено облекло?

Тази игра не е физически натоварваща, но все-пак предполага леки, естествени движения, нормални за ежедневието ни като ходене, стоене прав и т.н. Моля, носете дрехи, с които ще се чувствате най-комфортно, за да изпълните тези дейности. Ниските и равни обувки са за предпочитане, но не задължителни.